בין קולנ וע למציאות | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


בין קולנ וע למציאות

פורסם בתאריך 05/05/2021 ע"י ארווין קליין בקטגוריה קולנ וע | צפיות: 547 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: הומור

 מחשבות פרא התרוצצו בראשו של דיק. כדי לשמור על ראש שקט × כ× ס לקול× וע. הסרט כבר החל כאשר התיישב בכיסאו החורק. מאחוריו היה מישהו מפצח גרעי× ים בעצב× ות, הגרעי× ים פגעו בעורפו במטחים רטובים, כשלפתע הרגיש כף יד על גבו.
"סליחה", האיש שלח את ידו לתוכ חולצתו של דיק. "× פל לי גרעין שלם פה", הת× צל. היד דגדגה את דיק עד שהחל לצחוק. שכ× יו הביטו בו בזעם. היה זה סרט עצוב מאוד.. כאן העלילה על המסכ הגיעה לשיא דרמטי, אישה מאחורה תלתה את מטפחתה על כתפו של דיק, לייבוש.
בתוכ האווירה החשוכה, שעל המסכ, הופיע לפתע זיק אור. אדם עם פ× ס קטן ביד היה זוחל לאורכ הבמה, מחפש דבר מה שעף לו לשם. בפעם השלישית שעבר לאורכ הבמה, × כ× ס עם ראשו במסכ וקרע אותו חלקית. שריקות × שמעו באולם.
"רגע אחד", צעק האיש , ירד וחזר לבמה עם חוט ומחט. עודו עוסק בתיקון הקרע × שמעו סיר× ות × יידת שהוזמ× ה על ידי בעל האולם. ש× י שוטרים × כ× סו לאולם והחלו להחליף יריות עם השחק× ים שעל המסכ. המסכ היה עתה כולו חורים והאיש שעל הבמה עבד כמטורף בתפירה.
בעוד דיק מ× סה ככל האפשר להסתיר את ראשו מאחורי גבו של הצופה שלפ× יו, התיישב הסדרן על ברכיו.
"אוף, א× י עייף", × א× ח הלה. "האמן לי, העבודה הזאת, קשה מכל עבודה אחרת. הסרט ה× ע הזה עולה לי על העצבים. פעם השחק× ים היו שותקים, היום הם יורים ומקללים כל הזמן. הסיוט שלי הפכ למציאות וגם התחילו לירות פה כדורים חיים".
פתע פרץ בצעקה: "כבא את הסיגריה שם! אוי סליחה", אמר לדיק, "המשפט הזה × פלט לי באופן בלתי רצו× י. באוטובוס תמיד א× י מחפש מספרים על הכיסאות, עד שא× י × זכר שאין ב× סיעה עירו× ית מספרים, כבר כל המקומות תפוסים. פעם הקמתי את ה× הג מכיסאו מפ× י ש× וסע אחד טען שיש לו מספר זהה לזה שעל כסא ה× הג. בלילות יש לי סיוטים שע× קים יושבים בשורה הראשו× ה. אתה בטח חושב שא× ח× ו יכולים בזמן הסרט לשבת. לפעמים יש סרטי מין כאלו שכל הזמן עומד. קורה גם שמקרי× ים סרטים מקצועיים כאלה, שכל העולם התחתון בא לפה ללמוד. אז א× י יורד מתחת לכיסאות ומאיר בפ× ס מלמטה למעלה...
א× י רואה שאתה אמריקאי, אבל דע לכ שהיהודים הם הם שהמציאו את סרטי הקאובוי שלכם. ה× דידה היהודית ההמו× ית לאמריקה, הכ× יסה את היהודים לכל שטחי החים. בשטח הקול× וע הם חוללו × פלאות. בתחילה × יסו ליצור סרטים באידיש, אבל משתפסו את הקו ה× וקשה של האמריקאים, יצרו סרטי ג× סטרים וקאו בוי. הקאו בוי היהודי, לא × בדל במאומה מהאמריקאי. רק עין חדה יכולה להבחין, שהוא אי× × ו סועד אף פעם עם שאר הקאובוים, הבלתי כשרים. לכן לרוב מגלמים היהודים תפקיד × בדל, שו× ה. את היהודי השו× ה, תמצא למשל בסרט: "השחר עלה על עיר ההריגה', בכיכובו של קירק דגלס. לכאורה, × ושא הסרט, מלחמה בין יליד המקום לגדוד צבא עריק, אולם מאחורי הקלעים מתחולל מאבק עז, בין קירק לבמאי, כשהאחרון מ× סה לשכ× עו לאכול עגל מטוגן בלי להכשירו. בסרט × ראה אמ× ם קירק עושה זאת, אולם הוא משתמש בטריק פשוט: סחט את הדם והכ× יס במקומו מיץ עגב× יות. בשל כל זה כבר יצא לו שם של קירקסן.
היהודים הם שהכ× יסו את מכו× ות הירייה לסרטים. הצופה המ× וסה אי× ו מתייגע יותר בחיפושים קדחת× יים אחרי הגיבור שאתו יזדהה. ברור, בעל האף הגדול, הוא הוא המ× צח. אולי זה משחית את ה× וער אצלכם באמריקה ומרגילו להזדהות עם טיפוסים רמאים ושפלים, אבל זה גם מלמדם לעמוד מאוחר יותר, בפ× י תחרות עם יהודים. כוח האגרוף, חדל להיות המכריע בסרטים אלו, מאז חדרו לע× ף הזה היהודים. כל רגע עלול להתברר, שהבמאי הוא בעצם קרוב של השחקן היהודי ואז הוא יוצא מ× צח, גם אם בהתחלה רעדו קצת אצבעותיו, מפחד שיזרקו אותו מהסרט.
בסרט שהוקרן פה לא מזמן, 'הטוב הרע והיהודי', שבו רודפים טוב ורע אחרי יהודי, כדי לקצץ לו את האף, הצליח היהודי לגלות בין המשקיעים בסרט קרוב רחוק בקרוב שלו ולכן הצליח למלט את אפו בין שי× יו. אולם דווקא זה עזר לסרט, ב× ת× ו יסוד הפתעה. סרטים מקוריים באמת, × דירים יותר. בסרט אחר שהיה פה השבוע: 'יום שבת כי יבוא', למשל, התכתיב והבימוי יהודיים ולכן בעלילה המרכזית, מצולם ליל שישי של יהודים כשרים, מסובין בחדר וברקע × שמעות צעקות ה× בל של הסרט, שסגור בחדר הסמוכ וכן קולות יריות וקרב (זה חסכ הרבה כסף על בימוי הסצ× ה עצמה) שבירת הכוס המסורתית גם × וצלה ובוימה, ככדור המבקע את הכוס וכולם צועקים מזל טוב ולא יודעים על דבר הכדור. כן × יצל הבמאי יסוד עתיק יומין, והמסובין שותים את דמו של ה× בל בסוף, תוכ קריאה מהגדה של פסח. אמ× ם הסרט מטיף קצת לא× טישמיות, אכ בככ × מ× עה דוגמא של תוקפ× ות והדבר מוסיף לכבוד התעשייה היהודית. סרט אחר שראיתי, 'מיין אידישע קי× דל', סיפורה של אם, שגדלה שלושה ב× ים אקדוח× ים רוצחים ורצה אחריהם כל הזמן ומקפידה שיקיימו את מצוות הדת, הוא סרט שעורר אצלי חמימות רבה, רק חבל שבקטע הסיום, כאשר שלושתם מתחסלים על ידי הבמאי (כבר לא × שאר איש חי על המסכ שירצח אותם), לא × זהרו והכיסוי ראש × פל להם."
"טוב", הסדרן ירד מברכיו של דיק, כי הסרט הסתיים, או שמא ברח דרכ חור ש× פער בקיר, בגלל היריות.

אודות ארווין קליין

ארווין קליין

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר